Artikel 5

5 In liefde wandelen ( https://www.christsletters.com/)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals ik in mijn laatste artikel tegen je zei, zal deze reeks aantekeningen voor jou praktisch en nuchter zijn, waarbij je de omgangstaal gebruikt om je gemakkelijker te bereiken.

 

Ik weet dat zodra je een bericht over ‘liefde’ hoort, je met een lift van je schouders kunt reageren en denkt:

 

“Ja, dat zeggen ze allemaal. Heel gemakkelijk om te zeggen dat Christus een bericht over liefde heeft gestuurd - maar vertel ons iets nieuws, iets echts! '

 

Het allereerste wat ik je wil vertellen is dit:

 

Er zijn twee soorten liefde - beide volledig verschillend. Ze ontstaan ​​in twee verschillende dimensies van zijn.

 

Men is spiritueel en onbereikbaar door het menselijke bewustzijn totdat het door specifieke stadia van initiële ego-reiniging is gegaan.

 

De tweede liefde is menselijk en heeft niets te maken met spirituele liefde. Wanneer de ziel van een persoon zichzelf van het ego begint te bevrijden, begint het in het bewustzijn van de persoon indruk te maken op een dringende behoefte om de barrières weg te nemen die de ene persoon van de andere afsluiten en zich spiritueel in vrede met andere mensen te voelen. Dit is een geavanceerde staat van de ziel die nu een persoonlijke meester zal ontmoeten om hem / haar door de verschillende stadia van de dood van het ego te leiden.

 

Als je de aard van menselijke liefde onderzoekt, zul je merken dat het volledig is gebaseerd op ‘een verlangen naar iets dat je plezier zal geven’ - of het nu nieuwe kleding, ander voedsel, een nieuw huis, een meer weelderige auto, een nieuwe partner zijn.

 

Dat is de reden waarom menselijke liefde met de tijd verdampt. Als je een man of vrouw tegenkomt die na vele, vele jaren samen diep om het welzijn van hun partner blijft geven, kun je er zeker van zijn dat bepaalde aspecten van de minnaar naar de spirituele dimensie stijgen en een capaciteit voor onvoorwaardelijke liefde uit hogere rijken absorberen .

 

Wanneer je de denkwijze tegenkomt: 'Ik hou niet meer van je en wil iemand anders', zul je herkennen dat dit menselijke liefde is, bestuurd door het spreken van het menselijke ego, en het bewustzijn van die persoon is niet in staat om iets anders te zeggen, want dat is de niveau van hun persoonlijke spirituele perceptie in jouw wereld. Daarom zijn ze op geen enkele manier te beoordelen -

 

Als je nu al één facet van je bewustzijn in de spirituele dimensie hebt, kun je de partner rustig en geduldig antwoorden: 'Ik begrijp het. Ik begrijp je verklaring. Je moet doen wat je voelt dat je in de gegeven omstandigheden moet doen. Ga in vrede. Wil je dat ik je help met inpakken en een taxi bellen? '

 

Als aan de andere kant ooit een dergelijke uitspraak wordt gedaan aan een MENSELIJK bewustzijn, bestuurd door het Ego, zal hij / zij schreeuwen:

 

"Ik heb altijd geweten dat je een s ... van een b was ... Ik wil je lelijke gezicht niet meer zien ... '' of woorden die een soortgelijke boodschap van boze afwijzing overbrengen.

 

OF

 

Hij / zij zal schreeuwen: "Ik heb tenslotte voor je gedaan. Is dat de manier waarop u me terugbetaalt? 'OF

 

Hij / zij zal huilen en zeggen: ‘Je weet dat je niet meent wat je zegt (hoewel hij het behoorlijk heeft gemaakt

 

 

 

duidelijk bedoelt hij wat hij zegt) en jij klampt zich vast aan zijn been terwijl hij de partner de deur uit sleurt.

 

(Ik zei je dat ik spreektaal zou gebruiken om je te bereiken. Mijn opsteller is geschokt en wist niet wat ik echt van plan was voordat we aan deze artikelen begonnen.)

 

Ik denk dat je nu ‘egotaal’ begint te begrijpen. Omdat je herkent: ‘IK WIL.’ Of ‘IK WIL NIET - ZO WEIGER IK.’

 

 

 

Multidimensionality: 

Bank IBAN BE47 9731 5960 8480

BIC: ARSPBE22